top of page

STOLTA INVESTERARE

Vi är mycket stolta över att vara en del av följande företag. Var och en av dem har en unik möjlighet att förändra världen genom smarta, hållbara och nya metoder som kräver mod

PL200_thumb.jpg
pulpac_edited.png

PulPac erbjuder en banbrytande tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter med hög prestanda och lågt pris. Genom att revolutionera tekniken för cellulosaformning gör PulPac det möjligt för sina kunder att ersätta engångsplast med ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ globalt.

Amferia Logo final kopiera.png
Wound care title_new copy.jpg

Amferia har utvecklat en antimikrobiell hydrogel som binder och snabbt dödar upp till 99,99 % av bakterierna vid kontakt, inklusive resistenta bakterier. Hydrogelen består av amfifila antibakteriella polymerer som är inspirerade av immunsystemet och har visat sig vara säker för kroppen. Detta material kan konfigureras till antimikrobiella medicintekniska produkter för vård av människor och djur, allt från sårvårdsförband, antiseptiska sprayer såsom katetrar och implantat.

biodigesterschema.png
2020_Logos_ENG-10.png

Sistema.bio är en modulbaserad biogasreaktor som innehåller en komplett lösning för att ha en fungerade biogasproduktion. Lätt att installera och använda, våra patenterade högeffektiva biogasreaktor tar organiskt avfall och förvandlas till förnybar biogas och ett kraftfullt organisk gödselmedel. Vi arbetar med jordbrukare för att möta utmaningarna med fattigdom, livsmedelssäkerhet och klimatförändringar.

Sugar kelp.jpg
Nordic Seafarm.png

Ett svenskt foodtech-bolag och en av Europas ledande producenter av havsodlad tång och har idag sina odlingar utanför Fjällbackas kust. Bolaget vill driva en blå revolution och odlar idag produkterna sockertång och havssallad där
råvaran används främst som en klimatsmart smaksättare och näringsgivare i mat. Förutom använding i livsmedel kan tång även användas som hållbar ingrediens inom djurfoder, bioplaster och hudvård, bland annat. Odlad tång binder cirka 145 kg CO2e per ton och bidrar till minskad övergödning i de havsområden som odlas i.

Generation Waste 1600 g 1200 (3)_edited_edited.png
Logotyp - Avokado_2x (4).png

Generation Waste minskar matsvinnet i privata och offentliga kök. Genom analys, utbildning samt ett digitalt mätverktyg utvecklar vi vår kunders hållbarhetsarbete samt ökar lönsamheten. Med hjälp av vår applikation Less Waste lägger våra användare enkelt in vikten från det vägda matavfallet med hjälp av en smart phone eller läsplatta. Genom ökad medvetenhet kring vad som slängs och hur mycket avfall som genereras från olika verksamheter minskar mängden matavfall. Generation Waste vision är att förändra människors beteende minska matsvinnet och bidra till en bättre värld. Generation Waste grundades 2018 av Daniel Oddhammar.

200416-1-613.jpg
image009_edited.png

Ljusgårda odlar svensk sallad med gott samvete, året runt. Det som sol, vind och vatten gör utomhus gör Ljusgårda inomhus och skapar en kontrollerad miljö med optimala odlingsförhållanden för varje specifik planta, 365 dagar om året. Ljusgårda finns i Tibro, i en lokal som tidigare var träindustri men som fått nytt liv och nu är en toppmodern inomhusodling. Idag förser Ljusgårda 1000-tals familjer med svensk, hållbart odlad sallad, varje vecka.

salusmea-logo-black.png
salusmea-logo-black.png

Salus mea är ett techbolag som erbjuder en SaaS-tjänst som ligger i framkant inom välfärdsteknik. Företagets grundare Emanuel Vedefors har under många år haft visionen att införa modern teknik i en bransch som idag använder gammal och undermålig teknik. Ett smart trygghetslarm med superkraft som stärker trygghet och samverkan för en god omsorg och en nära vård för medborgare, personal och anhöriga.

broschyrbild_landskap_72ppi.jpg
grona_gardar_rgb_1000px.png

Kött från djur uppfödda på gräs och örter.

Våra djur lever under ursprungslika förhållanden. Gröna gårdars mål är att leverera det bästa köttet på marknaden, både vad gäller ätkvalitet, djurhållning och ekologi. Alla delar är lika viktiga. Vårt kretslopp bygger på en hållbar köttproduktion där varje moment prioriteras lika högt, samtliga delar förutsätter varandra för att cirkeln ska kunna slutas. På samma sätt som relationen mellan de olika delarna i kretsloppet är nödvändig är också miljöperspektivet centralt.

IMG_B989868D4070-1.jpeg
färsking_logo_röd_vit_RGB.png

Färsking har kommit till världen i kampen för att få unga att äta bättre frukost- och snacksalternativ. Vi är här för att frälsa unga med bra grejer. Nyttigt behöver inte vara tråkigt eller äckligt. Tvärtom. Och vi är det levande beviset! Färsking har idag granola och flingor i sitt sortiment. Produkterna innehåller inget tillsatt socker, är rika på fiber och innehåller ingredienser som du förstår. Bolaget startade som ett skolprojekt och idag säljs ett paket Färsking varje minut. 

EMPE logo.png
EMPE logo.png

EMPE Diagnostics är ett tvärvetenskapligt bioteknikföretag som utvecklar snabba diagnostiska tester för upptäckt av tuberkulos och eventuell läkemedelsresistens. Diagnosmetoden tar bara 3 timmar vilket innebar att patienten kan påbörja omedelbar behandling med lämplig antibiotika. Metoden är anpassad till att fungera på resursbegränsade decentraliserade vårdcentraler över hela världen.

Matteappen_work_by_hand.jpeg
Magma-logo-vertical-black-text.png

Magma är den ledande tjänsten för matematikundervisning i Sverige där elever räknar matte för hand, på en touchskärm. Allt eleverna gör rättas automatiskt och skickas till läraren som kan följa vad elever kan eller har svårt för. Då bevaras matematik som ett hantverk, samtidigt som elever och lärare kan dra fördelar av att arbeta digitalt. Med Magma kan lärare lägga tiden på undervisning istället för administration, och uppnå  högre elevengagemang för bättre studieresultat. 

Bzzt_karavan_pods_edited_edited.jpg
bzzt_logo_.png

Vi är här för att kicka fossilfordonen ur städerna (så att folk som bor och arbetar i dem ska kunna andas friskare luft och slippa buller och trängsel). Och så här gör vi det: vi utvecklar mjukvara och teknik som optimerar hur fordon, kunder och varor kommunicerar med varandra. All den här smarta tekniken förpackas sedan snyggt med Bzzt-loggan på och erbjuds som en tjänst till människor och företag, De kan använda den för att transportera varor (eller sig själva) i våra små, elektriska, utsläppsfria fordon. Det är billigt, smart och hållbart. Precis vad städer över hela världen behöver. 

Mitt Liv_03.jpg
mitt-liv-logo.png

Mitt Liv är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans stöttar de idag cirka 1000 personer per år med utländsk bakgrund och eftergymnasial utbildning att nå jobb motsvarande sin kompetens. Mitt Liv bedriver även konsultverksamhet med fokus på att stötta företag och organisationer i frågor kring mångfald och inkludering.

LOGO%20_edited.png
LOGO%20_edited.png

Change Collective erbjuder verksamhetsnära verktyg i att förbättra företagens utveckling genom deras viktigaste resurs – människorna. Vi hjälper företag med alla de direkta och indirekta dolda kostnader de har för medarbetare utsatta för våld i nära relation – en folkhälsofråga i Sverige. Framförallt hjälper vi människor till förbättrade livssituationer. Vi har under 4 års tid arbetat med att utveckla metoder och vårt erbjudande för att effektivt agera på våld i nära relations effekter på arbetsplatsen. Idag med flera kunder och vårt nätverk äger vi en unik ställning och kunskap i området våld i nära relation och hantering av dess effekter på arbetsplatsen.

Bygger billiga, jordbävningssäkra hus för fattiga familjer i Nepal. Miljoner människor i Nepal bor i tillfälliga skydd som fungerar som hus. Buil up Nepal Engineering stöttar och utbildar lokala entreprenörer för att starta mikrobyggföretag i sin egen by och lär dem att producera CSEB (Compressed Stabilized Earth Bricks) samt att bygga jordbävningssäkra hus till ungefär 30% lägre kostnad än traditionella material. Build upp Nepal Engineering har vi utbildat över 250 entreprenörer att bygga 4500 hus till fattiga familjer i Nepal

Kheytis växthus tillsammans med kringliggande tjänster hjälper småskaligt jordbruk att bekämpa klimatförändringarna, odla upp till 7 gånger mer mat, använda 90% mindre vatten och kunna tjäna 100 $ i månaden baserat på 2 timmars arbete per dag.

Panama Ecosystem Restoration Project

Ett projekt i Jaguar Falls, Panama som förvaltar mark med en ambition om att bevara naturen och utveckla ekosystemet. Området har en fantastisk natur; klart vatten rinner genom regnskogen, och vi ser redan att trädens växtlighet återhämtas. Vi vill hålla denna dal trygg för djur och natur i framtiden. Vänner och allierade som arbetar med oss ​​hjälper oss att förverkliga denna dröm så att denna skog också blir en resurs för grannar, för Panama, för världen och jaguaren. Allt är möjligt när vi samarbetar om den gemensamma visionen att bevara naturen och återställa ekosystem.

bottom of page