top of page
woods.jpg

Moderbolaget Sätila Holding har sina rötter i ett textilföretag som grundades 1896 av Johannes Nilsson från Sätila, en liten by i Västra Götaland. Idag drivs företaget av tredje och fjärde generationen. Sätila of Sweden blev kända i mitten av 1970-talet för att producera "Stenmark-mössan" som Ingemar Stenmark gjorde världsberömd genom sina utmärkta prestationer i utförsåkning. När företaget hyrde ett tidigare fabriksutrymme i Tranemo till kommunens bibliotek på 1980-talet började ett nytt kapitel i företagets historia. Textilproduktionen i företaget kvarstår, men idag är Sätila Holding främst ett fastighetsbolag med fastigheter i Stockholm, Göteborg, London och Los Angeles.

 

Inom verksamheten ryms ett omfattande socialt engagemang, däribland stiftelsen Sätila Foundation. Stiftelsen investerar i människors livskvalitet genom att stödja organisationer som främjar demokrati och yttrandefrihet och bekämpar fattigdom, utanförskap och förtryck.

Sätila Impact Investment AB (svb) är ett dotterbolag till Sätila Holding AB som startades 2008. Påverkansinvesteringar (Impact Investment) ligger till grund för bolaget och har en särskild utdelningsbegränsning (svb). Grundläggande för verksamheten är att den existerar för ett annat syfte än att ge utdelningar till aktieägarna. De särskilda reglerna säkerställer att vinsten främst finns kvar i företaget för nya investeringar.

VÅR HISTORIA

Vi vill att våra investeringar ska skapa positiva förändringar som är effektiva och mätbara. Vårt långsiktiga mål är en bättre och hållbar värld för alla.

bottom of page